Üzerine seyreltilmiş süzme yoğurt gezdirerek dökünüz. Tereyağını erittikten sonra kırmızı pul biberle ya da kekikle süsleyerek mantıları sunun. Eğer balıkla yoğurt tüketmeyenlerdenseniz bir çok yeşillikle de deneyebilirsiniz. Şifa ve Afiyet olsun…

Yazar : Möller's Editör
Balık mantısı
Balıktan asla mantı mı olur? demeyin. Öyle bir oluyor ki, tadına doyulmuyor. Balığın yumuşacık etiyle birleşen hamur harcı efsaneleşmiş bir lezzet şöleni sunuyor. Balığı oldukça fazla sevmeyenler ve değişik bir tanım arayanlar için ülkü bir seçenek. İşte ancak birkaç tanesinin bile doyuracağı lezzetli balık mantısı tarifi…
Malzemeler
- 1 adet orta boy balık (tercihen levrek)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 100 gram kaşar peyniri
- 2 adet yufka
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Balık Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Levreği temizleyip kılçıklarını ayıkladıktan sonrasında minik parçalara ayırınız.
Bol su ile yıkayıp salata kurutucusunda kuruttuğunuz maydanoz, taze yeşil soğan ve dere otunu ince bir şekilde kıyın. Kaşarı rendeleyiniz.
Parçalara ayrılmış balık, ince ince doğranmış yeşillikler, rendeden geçirilmiş kaşar peyniri ve soya sosunu karıştırınız.
Yufkaları pürüzsüz bir zemine sererek, iki parmak genişliğinde, ince ve uzun şeritler halinde kesiniz.
Her şeridin bir ucuna hazırladığınız balıklı harçtan bırakarak, yufkadan hazırlanan mantıları üçgen gibi sarınız.
Derin bir tencereye aldığınız ayçiçek yağını orta alevde kızdırınız.
Üçgen şeklindeki balık mantılarını kızgın yağda, yufkalar altın sarısı rengini alana dek kızartınız.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üstünde kısa bir müddet dinlendirdiğiniz kızarmış mantıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşınız.
Bir yemek önerimiz daha var... Sebzeli istavrit balığı çorbası tarifi için tıklayınız.
Balık Mantısı Tarifinin Servis Önerisi

Türkiye’de Balık Tüketimi

Çocuklara Balığı Nasıl Sevdirebilirsiniz?

Aralık Ayında Tüketilen Balıklar