1340
Blog

Moller's Blog

Ana Sayfa > Balık mantısı denediniz mi

Balık mantısı denediniz mi

Balık Mantısı Tarifi

Malzemeler

  • 1 adetorta boy balık (tercihen levrek)
  • 1 demettaze soğan
  • 1 demetdereotu
  • 1 demetmaydanoz
  • 1 tatlı kaşığısoya sosu
  • 100 gramkaşar peyniri
  • 2 adetyufka

Kızartmak için:

  • 2 su bardağıayçiçek yağı
 

Balık Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Levreği temizleyip kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara ayırın.

  2. Bol suda yıkayıp salata kurutucusunda kuruttuğunuz maydanoz, taze soğan ve dereotunu incecik kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin.

  3. Parçalara ayrılmış balık, ince ince doğranmış yeşillikler, rendelenmiş kaşar peyniri ve soya sosunu karıştırın.

  4. Yufkaları düz bir zemine sererek, iki parmak genişliğinde, ince ve uzun şeritler halinde kesin.

  5. Her şeridin bir ucuna hazırladığınız balıklı harçtan bırakarak, yufkadan hazırlanan mantıları üçgen şeklinde sarın.

  6. Derin bir tencereye aldığınız ayçiçek yağını orta ateşte kızdırın.

  7. Üçgen şeklindeki balık mantılarını kızgın yağda, yufkalar altın sarısı rengini alana dek kızartın.

  8. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz kızarmış mantıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Balık Mantısı Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine çırpılmış süzme yoğurt gezdirin. Tereyağını eriterek pul biberle yada kekikle süsleyerek mantıları servis yapabileceğiniz gibi, henüz balıkla yoğurt tüketmeyenlerdenseniz Akdeniz yeşillikleriyle de deneyebilirsiniz.Afiyet olsun…

Sorularınızı whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz. WhatsApp