76
Blog

Moller's Blog

Ana Sayfa > GOED Omega 3 Standartları

Yazar : Möller's Editör

GOED Omega 3 Standartları

GOED Omega 3

GOED Nedir?

GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega 3s): Omega 3 üretimi kapsamında uluslararası alanda hizmet veren proaktif bir kuruluştur. Bu kuruluşun amacı, Omega 3 üretimi kapsamında sektörde yüksek etik ve kalite standartlarını belirlemek, bu standartları geliştirmek, Omega-3 tüketimin sağlık açısından faydaları konusunda tüketicileri bilinçlendirmek ve Omega-3 EPA (Eikosapentaenoik) ve DHA (Dokosaheksaenoik) asitlerinin tüketimini artırmaktır. GOED kuruluşu, uluslararası alanda hizmet veren üretici firmalar, ilgili devlet birimleri, sağlık kuruşları ve tüketiciler ile sürekli işbirliği yaparak Omega 3 üretimi alanında oluşturulan GOED standartların geliştirilmesini ve bu standartların uygulanmasını sağlar. Dolayısı ile GOED’de sadece yüksek kalite standartlarında üretim yapabilen firmalar (GOED üyesi firmaların listesini görek için tıklayınız) üye olabilir.

GOED Proud Member Logosu

GOED Logosu, GOED’in etik prensipleriyle ilişkilendirilen bir kalite göstergesidir. GOED üyesi firmalar GOED ailesine dahil olurken bütün dünyada kalitenin markası haline gelmiş GOED monografisine bağlı kalacaklarına dair bir taahhütname imzalar. Taahütname ile firmalar, üretim ve diğer aşamalarda dürüstlükten taviz vermeyeceklerine, almış oldukları sorumluluğun bilincinde olacaklarına ve kaliteli ürün üreteceklerine bir nevi söz vermiş olur. GOED logosu sadece GOED üyesi firmalar tarafından kullanılabilir ve üretilen Omega 3 ürünlerinin güvenle tüketilebileceği anlamını taşır.

GOED Proud Member Logosunu üye işletmeler pazarlama materyallerinde, internet sitelerinde veya diğer alanlarda kullanabilirler. Üyelerin ilk defa ürün paketlerinde GOED logosunu kullanmaya başlaması 2009 yılında gerçekleşmiştir. GOED Proud Member logosunu kullanan firmaların tamamını görmek için lütfen tıklayınız.

GOED Üyesi Olmak

GOED, dünya genelinde özellikle  Omega 3 EPA ve DHA tüketiminin artırılmasına odaklanan ve bu alanda kalite standartlarını ortaya koyan tek organisazyondur. Dolayısı ile bu organizasyona üye olmanın getirdiği önemli avantajlar vardır. GOED üyesi işletmeler;

  1. Dolaylı olarak dünyada Omega 3 EPA ve DHA asitlerinin önemine ilişkin gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine destek olur.
  2. Omega 3 EPA ve DHA ilişkin bilimsel çalışmalara destek sağlar ve bu alanda hem hükümetleri hem de sivil toplum kuruluşlarını destekler.
  3. İş imkanlarının geliştirilmesine dönük olarak mevcut iletişim ağlarını geliştirebilir.
  4. Omega -3 üretimi, tüketimi veya diğer hususlara ilişkin piyasa çalışmlarından herkesten önce haberdar olur ve bu kapsamda bir çok önemli veriye rahatlıkla ulaşabilir.

GOED standartlarına göre şekillenen işletmelerin nihayi olarak piyasa değeri artar ve tüketici nezlinde güvenirliği yükselir.

GOED Monografisi Ne Demektir ?

GOED Monografisi, 2002 yılından beri Omega-3 endüstri kalite standardı olarak hizmet veren  normlar bütünüdür. Söz konusu standartlar, Omega-3 Çalışma Grubu üyeleri tarafından GOED’in öncüsü konumunda bulunan Güvenilir Beslenme Konseyi (Council for Responsible Nutrition) bünyesinde geliştirilmiştir. Omega-3 yağının tüketicilere güvenli ve yüksek kalitede ulaşmasını temin etme maksadı ile ortaya çıkan monografı geliştiren şirketler, dünya üzerinde bulunan mevcut düzenlemelerden yola çıkarak en iyi kalite ve  standartları bünyelerinde toplamayı hedefeler.  Dolayısı ile GOED monograf standartlarına uygun üretilen bütün balık yağlarının dünyanın her hangi bir bölgesinde rahatlıkla satılabileceğini ve tüketilebileceğini söyleyebiliriz.

GOED Monografi  Standartları Hangi Hususları Kapsar ?

Son güncellemesi Ağustos 2019 yılında gerçekleştirilen GOED monograf standartlarının odağında oksidatif kalite, çevresel kirlilik ve EPA ve DHA asitleri ölçümü/oranı yer alır. GOED Teknik Rehber Dokümanı ise GOED monografisinin eki konumunda bulunan, teknik ve kalite konularında yardım sağlaması maksadı ile tasarlanan ilave bir dokümandır. İlk bölümü GOED monografisini takip etmek için gerekli olan bilgiyi içerir. İkinci bölümde yer alan hususlar, üyeler için bağlayıcı olmamamkla birlikte EPA/DHA açısından zengin yağların analizi kapsamında yardımcı olarak kullanılabilir. Üçüncü bölüm ise özel tip yağlar hakkında bilgi içerir. GOED Teknik Komitesi (GOED's Technical Committee), bu dokümanın güncel tutulmasından sorumlu birimdir.

 


Diğer Blog Yazıları
/Media/Uploads/Ekran-Resmi-2015-03-24-15.09.22-600x300.png
25
Kas
Möller's Omega-3 Blog

Çocuklara Balığı Nasıl Sevdirebilirsiniz?

<h1>&Ccedil;ocuğunuz Balık Yemiyor Mu?</h1><p style="text-align: justify;">&Ccedil;ocuklarda bazı zamanlar balıklara kar

Yazar: Möller's Editör Devamını Oku
Devamını Oku
/Media/Uploads/108-balik-enler-600x300.png
22
Kas
Möller's Omega-3 Blog

Aralık Ayında Tüketilen Balıklar

<h1>Aralık'ta T&uuml;ketilen Balıklar</h1><p>Balık t&uuml;ketimi s&ouml;z konusu olduğunda bulunduğunuz aydaki <strong>m

Yazar: Devamını Oku
Devamını Oku
/Media/Uploads/Blog/cocukluk-doneminde-balik-tuketimi.png
18
Kas
Möller's Omega-3 Blog

Çocukluk döneminde balık tüketimi

<div class="entry-content"><h1>&Ccedil;ocukluk D&ouml;neminde Balık T&uuml;ketimi</h1><p>T&uuml;m yaşam boyunca, beyin g

Yazar: Möller's Editör Devamını Oku
Devamını Oku
Sorularınızı whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz. WhatsApp