296

Blog

Moller's Blog

Ana Sayfa > Haziran Ayında Hangi Balıklar Tüketilir

Haziran Ayında Hangi Balıklar Tüketilir

Haziran ayı balık tüketimi açısından verimsiz bir ay olmasına rağmen yine de bu dönemde balık tutkunları için faydalı ve lezzetli balıklar tezgâhlarda hazır bekliyor. Sağlıklı beslenmede balığın önemli yer tuttuğunu bilen kişiler, balığı her dönemde yemeye özen gösteriyor. Folik asit, kalsiyum, fosfor ve değerli mineraller sayesinde balıklar, hem sağlıklı hem de lezzetli besinler olarak karşımıza çıkıyor. Balık tüketimini bilinçli hale getirmek her ay farklı ve lezzetli balık yenmesine imkân tanıyor. İşte Haziran ayında yiyebileceğiniz balıklar;Mercan: Bahar aylarında üretimi başlayan mercan balığı, Ağustos sonuna kadar üremeye devam eder. Bu nedenle haziran ayında bolca yemek mümkündür. Mercan balığında güçlü mineraller, Omega 3, fosfor ve A vitamini bulunuyor.Akya: Uskumrugillerden olan akya balığı kemikli bir balık olup oldukça lezzetlidir. Genellikle ızgara pişirme yöntemiyle tüketiliyor. Yaz boyunca yenilebilecek bir balık olan akya, faydalı balık türlerindendir.Kaya balığı: Kaya balığı yaz döneminin en leziz balıklarındandır. Görüntüsünün çirkin, fakat oldukça lezzetli olması sebebiyle çirkin ve leziz şeklinde anılan kaya balığı; gözlere, kemiklere faydasıyla biliniyor.Mersin sarıağız: Sarıağız balığı adından da anlaşılacağı üzere sarı renkli ağzından ötürü bu ismi almıştır. Bölgelere göre kaya levreği olarak da biliniyor. Izgara ve buğulama şeklinde tüketilen sarıağız, oldukça lezzetli bir ete sahiptir.Orfoz: A, B1, B2, B3, B6 ve B12 vitaminleri bakımında değerli olan orfoz aynı zamanda güçlü bir Omega-3 kaynağıdır. Demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi mineraller barındırdığı için her yönüyle tüketilmesi öneriliyor.Orkinos: Omega-3, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, sodyum, potasyum, magnezyum ve A – E – B grubu vitaminleri barındıran orkinos, balık tutkunlarının vazgeçilmezi sayılıyor.

Sorularınızı whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz. WhatsApp