1337
Blog

Moller's Blog

Ana Sayfa > Kinoanın faydaları

Yazar : Ferhat MISIRLI

Kinoanın faydaları

Kinoanın Faydaları 

Kinoanın ismini son günlerde ismini oldukça duymaya başladık. Özellikle vejeteryan ve veganların tercih ettiği, vatanımızda yetişmeyen kinoa bitkisi nelerdir ve yararları nelerdir?

Kinoa bitkisi Güney Amerika'daki And Dağları'nda yetişir. Kinoada A, B, C, D ve K vitaminleri bulunur.

https://www.mollers.com.tr/blog/iceriginde-dogal-d-vitamini-bulunan-balik-yaglarinin-yazin-kullanimi

Besin kıymeti çok yüksek olan kinoa, NASA tarafınca uzaya gönderilen astronotların beslenmesinde kullanılmıştır.Kinoanın faydaları

Kinoanın yararları

Tam protein içerir.Tam protein bütün amino asitlerin ehil oranda bulunmuş olduğu gıda kaynakları için kullanılan bir ifadedir. Kinoa da tam proteinli bir besindir. Ayrıca içinde Omega-3 yağ asidi de bulunmaktadır.

Kilo korumaya ve kilo vermeye yardım eder. Kinoa tam protein olması nedeniyle insanı uzun vakit tok tutar. Lif payı yüksek olması nedeniyle de rejim yapanlar tercih edebilir. Ayrıca HDL (iyi kolestrol) oranını sabir tutarken total kolestrolü düşürür.

Sindirimi kolaylaştırır. Kilo yüksek lif oranına haiz olduğundan sindirimde oldukca etkindir.

Demir minerali yüksektir. Kinoanın anemi hastalarının beslenme ritünlerine eklenmesi önerilir.

B2 vitamini içerir. Antioksidan özel durumunun bulunmasının yanı sıra, sıhhatli sinir sistemi için elzemdir.

Magnezyum minerali yüksektir. Magnezyım minerali sinir sisteminin aşırı duyarlılığını azaltır ve böylece ağrıları dindirir. Kronik ağrı çeken migren hastaları için oldukca faydalıdır.

Manganez minerali yüksektir. Vücudun protein sentezleyip enerji üretmesinde etkilidir. Kemik ve sinir fonksiyonlarının gelişiminde görevalır. ,

Glütensizdir. Kinoada glüten bulunmaz. Glüten buğday şeklinde tahıllarda bulunan bir tür proteindir. Esasen yararlıdır fakat çölyak hastalığı olanlar için korku arz eder. Çünkü çölyak hastalığı ince bağırsağın glütene karşı kronik alerjisidir. Ayrıca kinoa glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin rahatça tüketebileceği bir besindir.

Kinoayı pirinç ve bulgurla yapmış olduğunuz bütün yemeklerde ve hamur harcı işlerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca salatala ve soğuk yemeklerinize ekleyebilir ve kahvaltıda müslilere katabilirsiniz.
Yalnız kinoayı pişirmeden ilkin kabuklarını temizleyin. Acı tadının gitmesi için de suda bekletmekte yarar var.


Diğer Blog Yazıları
/Media/Uploads/beslenme-ile-alinan-yaglar.png
19
Eyl
Möller's Omega-3 Blog

Kinoanın faydaları

<div class="nd-article"><h1 class="nd-article__title">Kinoanın Faydaları&nbsp;</h1><p class="nd-article__spot">Kinoanın&

Yazar: Ferhat MISIRLI Devamını Oku
Devamını Oku
/Media/Uploads/shutterstock_92515687-800x400.jpg
15
Eyl
Möller's Omega-3 Blog

Tuzda Kalkan Tarifi

<h1>Kalkan Balığı Hakkında Her Şey</h1><p>Yassı şekli ve enfes lezzetiyle bir&ccedil;ok hayranı olan kalkan balığı yakla

Yazar: Möller's Editör Devamını Oku
Devamını Oku
/Media/Uploads/beslenme-ile-alinan-yaglar.jpg
12
Eyl
Möller's Omega-3 Blog

Beslenme İle Alınan Yağlar

<h1><strong>BESLENME İLE ALINAN YAĞLAR</strong></h1><p>Yağlar, beslenmemizin &ouml;nemli bir par&ccedil;asıdır ve karbon

Yazar: Möller's Editör Devamını Oku
Devamını Oku
Sorularınızı whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz. WhatsApp