
Yazar :
Mevsim Balıklarını Biliyor Musunuz?
Balık sindirimi en kolay, hazımsızlığa neden olmayan, ilkbahar ve yaz aylarında insana ağırlık vermeyen en doğal besindir. Levrek, çipura, kolyoz, mercan, istavrit, mırmır, pisi, alabalık, kırlangıç ve somon her mevsim tüketilen balıklardandır. Bazı balıkların ise tutulma zamanları ya da ayları ve lezzetli olduğu dönemler farklıdır. Bazıları ise bazı mevsimlerde hiç bulunmaz. Balık konusunda acemiyseniz aşağıdaki listeyi incelemenizi tavsiye ederiz.
Ocak: Hamsi, kefal, torik, zargana, uskumru, lüfer, palamut, çinekop, mezgit, kofana
Şubat: Kalkan, tekir, gümüş balığı, kefal, minakop, iskorpit, derepisisi, palamut, mezgit, hamsi, izmarit, sarpa, torik, zargana
Mart: Kefal, kalkan, tekir, uskumru, iskorpit, izmarit, gümüş balığı, mezgit, orkinos, pisi, sarpa
Nisan: Kalkan, kılıç, gümüş balığı, kefal, mezgit, tekir, iskorpit, istavrit, barbunya, izmarit, orkinos, sarpa
Mayıs: Barbunya, dil balığı, tekir, kılıç, iskorpit, kefal, mezgit, müren, sarpa, orkinos
Haziran: Tekir, barbunya, akya, ısparoz, müren, orfoz, sardalya, orkinos, sarpa, trança
Temmuz: Sardalya, uskumru, tekir, barbunya, akya, çinekop, gümüş balığı, ısparoz, müren, orfoz, orkinos, sarpa, sinarit, trança
Ağustos: Çingene palamudu, kılıç, sardalya, izmarit, akya, çinekop, gümüş balığı, ısparoz, lağos, lüfer, müren, orfoz, sarpa, sinarit, tekir, trança
Eylül: Sardalya, kılıç, palamut, akya, barbun, gümüş balığı, ısparoz, lağos, lüfer, müren, orfoz, sarpa, sinarit, tekir, trança
Ekim: Uskumru, lüfer, palamut, izmarit, tekir, barbunya, kılıç, sardunya, akya, dil balığı, iskorpit, ısparoz, karagöz, kefal, orfoz, orkinos, sarpa, torik, trança
Kasım: Uskumru, torik, hamsi, izmarit, palamut, tekir, barbunya, kılıç, sardunya, dil balığı, iskorpit, karagöz, kefal, orkinos, turna, zargana
Aralık: Uskumru, lüfer, palamut, torik, hamsi, tekir, iskorpit, karagöz, kefal, turna, zargana

Türkiye’de Balık Tüketimi

Çocuklara Balığı Nasıl Sevdirebilirsiniz?

Aralık Ayında Tüketilen Balıklar