
Yazar : Ferhat MISIRLI
Nisan Ayında Yenen Balıklar
A, B12, D vitamini, fosfor, iyot ve çinko mineralleri ve Omega 3 yağ asitleri bakımından faydalı olan balık, yıl boyunca haftada en az 2 kez tüketilmelidir. Bahar aylarını yaşadığımız şu günlerde en çok tüketilen ve önerilen balıklar şöyledir;
Kalkan: Nisan ayında en çok tüketilen balık elbette kalkandır. Kalkan balığı, lezzetinin yanı sıra faydalarıyla da öne çıkıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir, Omega 3 desteği sağlar, eklem sağlığını korur, cilt sağlığını destekler.
Morina: Cildi besler, kırışıklıkları önler. Üreme sistemini korur. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Kemik ve diş gelişimini destekler. Kas ve sinir hastalıklarından korumaya yardımcı olur.
Levrek: Omega 3 ve 6 zenginidir. Kış hastalıklarından korumaya yardımcı olur. A, B, D ve E vitamini desteği sağlar. Kas hastalıklarından korur ve kas fonksiyonlarını düzenler. Kolesterolü dengeler, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Kefal: Kefal ihtiyaç duyduğumuz vitamin ve mineral desteğini sağlar. Bağışıklığı güçlendirir. Kas ve kemik sağlığını korur.
Gümüş: A, B1, B2 ve D vitamini deposudur. Daha yağlı bir balık olduğu için protein bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat ve şeker oranı az olduğundan çok sağlıklıdır.

Türkiye’de Balık Tüketimi

Çocuklara Balığı Nasıl Sevdirebilirsiniz?

Aralık Ayında Tüketilen Balıklar