278

Blog

Moller's Blog

Ana Sayfa > Şubat Ayında Yenebilecek Balıklar

Şubat Ayında Yenebilecek Balıklar

Balık sezonunun açıldığı şu günlerde her ayda farklı balıklar tezgâhları süslüyor. Balıkların lezzetinden ve faydasından sonuna kadar yararlanabilmek için sezonu iyi takip etmek, faydalı balıkları tercih etmek gerekiyor. Sezon boyunca sadece hamsi yiyerek kendinizi kısıtlamamalısınız. Şubat ayında balık pazarlarını ve balık menülerini süsleyen balıklar, sizi bekliyor. İşte Şubat ayı balıkları;Kofana: Lüferin 1,5 kilo üstüne ulaşan türlerine kofana deniyor. Aynı zamanda çinekop’un dedesi şeklinde anılıyor. Kofana, beyaz ete sahip lezzetli ve doyurucu bir balıktır.Mezgit: Karadeniz’in bereketli denizinden çıkan mezgit, tavuk eti lezzetine sahiptir. Mezgit hassas bir balık olduğundan kızartması olmaz, buğulama ve tava şeklinde pişirilir.Kalkan: Karadeniz’in meşhur balıklarındandır. Gezgin bir balık olmadığından sadece Karadeniz’de bol görünür. Orta düzeyde yağlı olan kalkan, oldukça lezzetlidir. Genellikle tavada pişirilerek tercih edilir.Tekir: Barbunya ile çok sık karıştırılan tekir, kırmızı – pembe tonlarında bir renge sahiptir. 10 – 11 cm uzunluğunda olan tekir, genellikle kızartılarak yeniliyor.Gümüşbalığı: Akdeniz ve Karadeniz sularında yaşayan gümüşbalığı, lezzetli ve sevilen bir balık türüdür. Yaklaşık 10 santim uzunluğunda olan balık, lüfer ve levrek balıklarının avlanmasında yem olarak kullanılıyor.Uskumru: Protein yönü ile dikkat çeken uskumru, yüksek oranda Omega 3 içeriyor. Uskumru sezonun en çok tüketilen balıklarından biridir.

Sorularınızı whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz. WhatsApp