181
Blog

Moller's Blog

Ana Sayfa > Yaz Mevsiminde Tüketilebilecek Balıklar

Yazar : Ferhat MISIRLI

Yaz Mevsiminde Tüketilebilecek Balıklar

Sıcak Havalarda Balık Tüketimi

Balık yemeyi sevenlerin ve balığın faydalarının farkında olanların havalar ısındıkça akıllarına bir soru düşmekte, bu soru ise kuşkusuz "Sıcak havalarda balık yemek ağır gelir mi?" sorusu olmaktadır. Balık, aslında akıllarda kalanın tam tersine son derece hafif bir yiyecektir. Balığın ağır olarak akıllarda kalmasının en büyük sebebi ise balık türüne uygun olarak pişirme yönteminin kullanılmamasıdır. Dolayısıyla balığı ağır bir yiyecek haline getiren bizler oluyoruz.

Unutulmamalıdır ki, her balığın ayrı bir pişirme veya fırınlama yöntemi vardır. Hava sıcaklıklarının arttığı, yaza doğru ilerlediğimizi iyice hissettirmeye başlayan Mayıs ayında istavrit balığı bir adım öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra barbunya, tekir, dil balığı ve kılıç balığı da Mayıs ayında tüketmek için uygun balıklardır. Balıkçılar, balığı sebzeli ve fırınlanmış olarak sevenler için ise kırlangıç balığını önemle tavsiye etmektedirler.

Yaz Mevsiminde Hangi Balıklar Tüketilmeli?

Kış boyunca yenilen lezzetli balıklar mevsim nedeniyle çeşit bakımından zenginlik gösteriyor. Balığın sağlığa olan etkileri ve enfes lezzeti sebebiyle düzenli olarak tüketilmesi önerilirken balık mevsiminin durgunlaştığı yaz aylarında hangi balıklar tüketilmeli sorusu kendisini gösteriyor.

Peki, balıktan yıl boyunca fayda sağlamak, Omega-3 yağ asitlerinden yararlanmak için yazın hangi balık tüketilmelidir?

İşte öneriler;

Av yasağının olmadığı, yetiştiricilik yolu ile üretilen balıklar yaz aylarında gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Bu balıklar arasında; levrek, alabalık, çipura yer buluyor.

Ek olarak yağlı bir balık türü olan ve Omega-3 kaynağı kabul edilen sardalya da yaz süresince ızgara üzerinde pişirilerek tüketilmesi önerilir.

Haziran Tüketilen Balıklar

Av yasakları sebebiyle bulunamayan balıklar için en ideal alternatif ithal balıklar oluyor. Somon, uskumru, panda gibi ithal edilen balıklar lezzeti ve besin değeriyle balıktan vazgeçmek istemeyenler için yaz boyunca tezgahlarda yerini almaya devam ediyor.

Genel olarak yaz ayında tüketilebilecek balıklar şöyledir; mezgit, palamut, sardalya, somon, levrek, çipura, kılıç balığı, istavrit, tekir, barbunya, uskumru ve izmarit.


Diğer Blog Yazıları
/Media/Uploads/shutterstock_92515687-800x400.jpg
15
Eyl
Möller's Omega-3 Blog

Tuzda Kalkan Tarifi

<h1>Kalkan Balığı Hakkında Her Şey</h1><p>Yassı şekli ve enfes lezzetiyle bir&ccedil;ok hayranı olan kalkan balığı yakla

Yazar: Möller's Editör Devamını Oku
Devamını Oku
/Media/Uploads/beslenme-ile-alinan-yaglar.jpg
12
Eyl
Möller's Omega-3 Blog

Beslenme İle Alınan Yağlar

<h1><strong>BESLENME İLE ALINAN YAĞLAR</strong></h1><p>Yağlar, beslenmemizin &ouml;nemli bir par&ccedil;asıdır ve karbon

Yazar: Möller's Editör Devamını Oku
Devamını Oku
/Media/Uploads/moollers_21-600x300.png
08
Eyl
Möller's Omega-3 Blog

Möller’s Omega 3 Tüketim Süresi

<h1 style="text-align: justify;">M&ouml;ller&rsquo;s Omega 3 T&uuml;ketim S&uuml;resi</h1><p style="text-align: justify;

Yazar: Ferhat MISIRLI Devamını Oku
Devamını Oku
Sorularınızı whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz. WhatsApp